dijous, 16 de febrer del 2012

Catalans, cornuts i a pagar el beure

Els socialistes andalusos sí que en saben. A l'hora de dissenyar les campanyes electorals pensen en positiu i treuen a lluir tot allò que han fet bé. Mentre a casa nostra es basen en la por per qui vindrà si no hi són ells, a Andalusia canten les excel·lències de la gestió realitzada i la comparen amb altres autonomies, com la catalana, que ho han fet tan malament, que per això tenen tant de dèficit.
Mentre en Duran i Lleida es dedica a calumniar els andalusos, posant-los tots als bars sense fotre ni brot, resulta que destaquen per ser l'autonomia on la taxa d'atur ha crescut menys, que té més menjadors escolars i que els llibres de text són gratuïts.
I el senyor Mas declara a "Le Monde" que "Catalunya podria ser perfectament un estat dins de la UE", de la mà del PP, suposo. Un partit que l'ha ajudat a eliminar la publicitat a les emissores de ràdio de la Corporació, o les subvencions a la Memòria històrica, encara que no ha aconseguit recuperar les curses de brau (de moment), ni la immersió lingüística en castellà (ja veurem com acaba).
Els catalans tenim la sort de què ens sobrin els diners i els podem prestar als nostres companys espanyols, perquè puguin gestionar tan bé la política econòmica, amb uns resultats que nosaltres no podem ni somiar. És fàcil caure en tòpics o fer el victimisme, però també em fa pensar en l'expressió de cornut i pagar el beure, perquè ho hem fet tan malament que no només no hem aconseguit defensar els nostres drets, sinó que a més hem de rebre els insults per insolidaris i creguts.