dimarts, 14 de febrer del 2012

Un govern mentider que necessita millorar

S'ha filtrat a la premsa que el govern de Rajoy ha mentit quan ha donat les dades de la inflació espanyola, per guardar-se un roc a la faixa i poder presentar uns millors resultats el 2012. Una manera d'estalviar-se la sanció si no fa correctament els deures. Si la notícia és certa, i Brussel·les ho comprova, no només s'haurà de pagar la multa, sinó que també haurem descobert que tenim un govern que menteix. Un govern que no supera la nota i a més falta a la veritat.
Després d'uns anys de govern del PSOE amb un Rodríguez Zapatero a qui havies perdut la confiança, ha arribat un govern popular, amb la voluntat de donar una imatge de resolutius i capaços d'afrontar qualsevol situació de crisi, per dura que fos. Com en tot, però, si et sens enganyat, automàticament desconfies de tot el que et pugui prometre, i en aquest cas, si es confirmen les sospites de la notícia, haurem retornat a la situació inicial, de desconfiança vers el govern.
I en moments crítics, és precisament la confiança el que et fa més fort i t'ajuda a superar els obstacles. Necessitem veure en els nostres governants, la capacitat per lluitar contra l'adversitat, ens agradi més o menys, però que tinguem la certesa que han entès la situació en què ens trobem, i apliquen mesures correctores. Que no estem parlant d'un grapat de polítics que només aspiren a perpetuar-se en el govern, sinó que estan disposats a fer avançar el país.
Si insistim en exigir transparència en la gestió pública, és precisament perquè entenem que és l'única manera que hi ha per avalar la gestió i confiar-hi. Ens trobem ara que, després d'una campanya electoral assegurant que no s'apujarien els impostos ni es perjudicaria la classe treballadora, res de tot això s'està complint i, a més, ens enreden dient allò que no és. S'atrapa abans un mentider que un coix. Si Rajoy ha mentit ho tindrà difícil perquè la gent hi confiï, i amb el resultat de l'estudi que acaba de presentar la Comissió Europea, tenim moltes assignatures suspeses que haurem de recuperar.