dissabte, 4 de febrer del 2012

Nova derrota de Chacón i el PSC

Rubalcaba ha guanyat les primàries del PSOE i serà el nou secretari general del partit, substituint Zapatero. Els resultats han estat molt ajustats, i la candidata del PSC ha perdut només per 22 vots, tot i que les darreres enquestes la donaven com a guanyadora. Finalment, però l'experiència ha superat la joventut i ganes de canvi.
Parlem de canvi malgrat n'hem dubtat força, ja que ambdós candidats formaven part de l'anterior govern, que va fracassar estrepitosament. Chacón ha acumulat una nova derrota, després de tot el que ha viscut en la seva pròpia pell i en la del seu partit, sigui PSC o PSOE.
El PSC haurà de reflexionar i analitzar el seu paper en aquestes eleccions per a la secretaria general del PSOE. Tal com comentava l'altre dia, el posicionament que ens varen voler vendre després del nomenament de la nova executiva, a mans de Pere Navarro, no encaixava gens amb el discurs amb què s'han presentat a Sevilla, deixant a banda la pròpia candidata, que s'ha ben distanciat dels seus companys de partit.
Espanya necessita un partit socialista fort, amb les idees clares, fiscalitzant la política del PP, que a molts ens espanta. Podríem pensar que el desastre de l'antic govern era culpa exclusivament del seu president, i donar un vot de confiança al nou secretari general perquè endreci el partit i recuperi la força que ha de tenir per no deixar tot el futur del país en mans de la dreta. Una dreta que, a diferència d'altres països europeus, és molt rància i escorada a l'extrem dret.
A Catalunya, Pere Navarro ha de començar a actuar i deixar entreveure quin color li dóna al PSC, i què fa per sortir del pou on el varen deixar Iceta, Montilla i Zaragoza, que... continuen al davant... coses de les reformes actuals, dels canvis anunciats... 
També és hora que dirigents que es troben més o menys amagats, deixin de treure el cap a títol d'anècdota, i defineix bé quin paper pensen jugar, si és que en volen jugar cap, dins el PSC. Em refereixo a l'Ernest Maragall, la Montserrat Tura... i també Castells, Obiols... no dic res de Ros o Elena, que si fan alguna cosa serà per obtenir alguna poltrona, ja que el "paperet" ja l'han fet, per no dir el ridícul.