dijous, 8 d’octubre del 2009

El Banc del Temps d’Arenys de Mar

Aquest vespre hem tingut l'oportunitat de conèixer una mica més què és el Banc del Temps, gràcies a la xerrada a càrrec de la Josefina Altés, de la Fundació Salud i Família, en el primer acte organitzat en motiu de la posada en marxa del banc a Arenys de Mar.
"El temps és or", és una frase que acostumem a sentir, i en el cas que ens ocupa té un sentit especial, perquè la "moneda" que s'utilitza és el temps, mesurat en hores. Un projecte que necessita la implicació de tots i, en primer lloc, que ens ho creguem i ho veiem útil.
Una vintena de persones ha seguit les explicacions de la ponent, la majoria dels quals ha deixat les seves dades perquè se'ls pugui informar de tots els treballs necessaris per posar en marxa el banc a Arenys. Persones grans, però també joves, que s'han mostrat interessats en participar en el projecte i que de ben segur seran vitals perquè pugui reeixir.
Preparant la xerrada i bàsicament el projecte, he pensat que caldria organitzar un taller sobre la gestió del temps. Perquè diem que el temps escasseja, però el que realment passa és que no el gestionem bé. Ens acostumen a dir que no tenim temps per allò que no ens agrada, però que en trobem sempre per allò que estimem. Proposaré el taller, però de moment, ens dedicarem a construir el banc del temps d'Arenys, i ens caldrà l'ajuda de tots i totes; l'ajuda dels que creuen que el projecte és positiu i que ens pot ajudar per afrontar la crisi, però sobretot per aconseguir una cohesió social. Però n'hi ha més, i aquests els podreu trobar a Consensus.