divendres, 16 d’octubre del 2009

Sessió participativa a Sant Elm

Avui hem presentat tres projectes urbanístics integrants del projecte de la Llei de barris de Sant Elm, amb finançament de la Generalitat i l'Ajuntament d'Arenys, cadascú amb el 50%. Els projectes, en fase d'avantprojecte a l'espera de rebre opinions dels veïns afectats, consistien en la urbanització dels dos carrers que limiten els habitatges del barri: Montplana i Camí de la Pietat; l'espai entre blocs, i l'equipament cívic.
La sessió d'aquesta tarda pretenia donar la màxima informació de la proposta de projectes, perquè els veïns tinguessin una base sobre la qual opinar i suggerir, com a persones que coneixen el terreny, les persones i les relacions d'aquestes entre elles i amb el propi terreny.
Els dos equips d'arquitectes redactors dels projectes han presentat la seva proposta tot apuntant aquells elements opinables i que podien acabar definint les persones interessades i afectades. Uns apunts que el dinamitzador de la reunió ha recollit per poder-los treballar en les properes sessions.
El proper pas, una vegada els veïns tinguin una setmana de reflexió i recollida de idees, serà un taller amb participació veïnal, per treballar aquells elements que s'han deixat damunt la taula o bé que han sorgit arran de les explicacions d'aquesta tarda.
L'assistència no ha estat la que tots hauríem desitjat, però confio que amb el boca-orella i les informacions que poden donar els mitjans de comunicació presents a la sala Josep M. Arnau del Calisay, la participació de la propera setmana sigui més intensa i àmplia, pel propi interès dels veïns de Sant Elm, i la millora del resultat del projecte a realitzar durant l'exercici 2010.
Una vegada més s'ha demostrat la voluntat de l'equip de govern de practicar una política participativa i transparent, malgrat les dificultats que comporta tot procés participatiu i la malfiança que encara desperten entre la ciutadania més escèptica. Malgrat tot, sempre defensaré aquesta actitud i faré el possible perquè hi hagi més gent que hi cregui i li doni suport.