dimarts, 6 d’octubre del 2009

Destapant les vergonyes

Rajoy demana als seus que passin pàgina del cas Gürtel, perquè el PP ha d'estar pels temes que preocupen a les persones, i té raó, però es descuida que els casos de corrupció política també preocupen a la gent, perquè no saben amb qui poden confiar.
La democràcia al nostre país ha fet possible que les corrupteles es facin públiques, encara que algunes triguen massa temps. Abans tot era opac i no hi havia càstig per als corruptes, perquè el mateix estat els protegia i ocultava.
L'allau de noticies dels darrers temps, en relació a casos de corrupció, no beneficien en res el futur de la nostra societat, ni les possibilitats de tenir uns governants que liderin el canvi d'actitud. És cert que es tracta d'uns fets puntuals i que afecten a una molt petita part del món de la política, i això s'ha de dir amb veu ben alta, però també és cert que la repercussió és molt negativa i provoca que paguin tots per culpa d'uns pocs.
Davant de tot això el que cal és demanar transparència, perquè els ciutadans puguem veure les interioritats de la gestió pública; per fer més difícil el mal ús del diner públic; per posar en evidència els que es valen dels càrrecs públics per a l'enriquiment personal.
No es tracta de demanar dimissions dia si, dia també, però valdria la pena que fos una pràctica més usual que no hi ha ara. Si volem salvar el sistema polític, cal que les persones que han defraudat dimiteixin, per assumir personalment el seu error i no carregar-ho a l'esquena de tots.

2 comentaris:

Andreu Bertran ha dit...

Benvolgut Xavier,

No acostumo a escriure comentaris als teus apunts però aquesta vegada voldria fer una excepció.

Sobre la responsabilitat dels polítics suposo que estàs al cas de la sentència que obliga al Sr. Baron, alcalde de Mataró, a treure una antena de telefonia mòbil i si no ho fa haurà de pagar la multa corresponent de la seva butxaca.

Què et semblaria com a mesura per evitar abusos, com ara informes inútils per part d'ajuntaments, Generalitat, i estat, i en general per qualsevol acció política que malmeti de forma irresponsable els recursos públics, i sempre amb la tutela jurídica adequada, que s'imposés multes a les persones físiques? Creus que seria una bona mesura per evitar tants abusos i així fer que la ciutadania torni a creure en la classe política?

Jo d'escriure articles no en sé gaire i per això aquest comentari, per si t'animes a escriure un apunt al teu bloc tant si et sembla bé com si et sembla malament.

Gràcies,

Andreu Bertran

xfebrer ha dit...

Andreu,
Prenc nota del teu suggeriment, tot i que no és un tema nou, sinó que en més d'un post n'he parlat.
Tots som responsables dels nostres actes, i existeixen mecanismes per fiscalitzar la gestió pública.
El tema concret dels estudis o informes és complex, perquè els paràmetres per valorar la seva utilitat són molt subjectius i gens exactes, però dóna motius per parlar-ne.
M'ho apunto. Gràcies