dimarts, 13 d’octubre del 2009

Costa planta cara a Rajoy

Quan semblava que Rajoy tornava a conduir amb una certa tranquil·litat el Partit Popular, apareix el cas Gürtel, amb el senyor Ricardo Costa embolicat, que li gira la truita i torna a tenir problemes reals de lideratge.
Les dues derrotes electorals de Rajoy, com a substitut d'Aznar al capdavant del Partit Popular, amb la presidenta madrilenya fent-li la punyeta, varen deixar molt tocat a Rajoy que va sobreviure, políticament, gràcies al club valencià, amb el president Camps al davant. El mateix president a qui ara l'ha obligat a cessar el secretari general del PPV, Ricardo Costa.
Però no ha passat pàgina amb el cessament, sinó que la rebeldia del senyor Costa, encarant-se a Rajoy i demanant-li explicacions, ha tornat a afectar la seva solidesa, i qüestionant la seva capacitat de portar el Partit Popular al govern de l'estat.
De seguida veurem com es posen a treballar, o millor dit, a dissimular tots els fronts oberts i les cicatrius provocades, perquè sembli que al PP tothom va a la una i que aquest passatge ha estat un accident puntual, fàcilment superat i tancat.
Quan pitjor ho estava passant el PSOE sembla que el PP no ho ha sabut aprofitar, o bé és que hi ha massa enrenou a dins com per dissimular-ho més temps.
El pitjor de tot és que la política se'n ressent i el sistema democràtic també. Cada vegada hi ha més gent que dubte i es malfia dels polítics, sovint com excusa per no fer res ni implicar-se en res.
No sóc profeta i no sé dir amb què acabarà tot plegat, però no m'estranyaria gens que el senyor Rajoy tingués els dies comptats, políticament parlant, i comencéssim a veure els moviments del seu substitut o substituta. Temps enrere podíem pensar en Esperanza Aguirre, però crec que en aquests moments l'alternativa no és tan clara.
Sigui com sigui el futur polític del PP, m'agradaria que el futur judicial de la causa o causes obertes fos descobrir els culpables i fer-los pagar pel mal provocat. Tant de bo que ho puguem veure.