dissabte, 24 de gener del 2009

Qui té dret a opinar?

El Partit Popular de l'Ajuntament de Barcelona no veu bé que els immigrants votin com volen que sigui la ciutat on viuen. Convergència i Unió ho matisa una mica i diu que no ho puguin fer aquells que acaben d'arribar. Quina és la intencionalitat?
En alguna ocasió ja m'he manifestat a favor del vot dels immigrants en les eleccions municipals i que caldria agilitar el procés. Hauríem de parlar de per què només ho demanem per a les eleccions municipals, i quina por hi ha de què ho facin de manera normal.
Estem pensant en legalitats? Estem diferenciant els que tenen papers dels que no en tenen? Llavors, i em sembla bé, mirem com es concedeixen els permisos i qui ho fa, i en coneixement de què.
Es refereixen els polítics en qüestió que hi ha persones empadronades que no són legals? Si és així, en què consisteix la legalitat?
Mentre es pensen les respostes, els diré que no s'haurien de preocupar de qui pot o no pot expressar la seva opinió i dedicar-se més a construir i afavorir aquests processos participatius, per enriquir el nostre sistema democràtic. Reconec que no és fàcil, però no em sembla bé aquestes pors pel que poden voler els nouvinguts. El meu fill que sentia la notícia per ràdio, es preguntava en veu alta si el PP tenia por que el vot dels immigrants anés en contra de Barcelona, en contra del bé per a la ciutat on viuen.
No es pot ser tan desconfiat i ser més positiu, i si es tracta d'il·legalitats, anem a solucionar-ho, però fem possible que tothom tingui els mateixos drets.