dilluns, 5 de gener del 2009

I finalment a casa

Ens hem llevat a les 7h del matí perquè volíem ser aviat a l'aeroport, però abans havíem d'acomiadar-nos de Marraqueix i la millor manera era passar per la seva plaça més famosa, on a primera hora ja hi hem pogut trobar els encantadors de serpents i les parades de fruits secs.
Hi hem anat amb una bossa plena de roba que havíem decidit que no tornaríem a casa, i d'aquesta manera hem pogut fer el fet i marxar cap a l'aeroport amb algun record més d'una fantàstica ciutat.
L'arribada a Arenys ha coincidit amb l'arribada dels Reis Mags, i per tant tot és encara una mica irreal i no he tingut temps d'adonar-me del que passa realment, encara que ja he sabut que a Gaza hi ha la guerra declarada i la mort de moltes víctimes innocents; que el finançament promès encara està igual, i ja passa de ser una simple presa del pèl, i que arriba més fred, amb possibles nevades a cotes baixes.
Després de la cavalcada, he assistit al lliurement de joguines als nens i nenes de la llar Mar i Cel, i he viscut una vegada més l'experiència de veure somriure unes criatures que tenen un futur incert i difícil, per unes circumstàncies que no en són responsables. La dura realitat que sovint volem ignorar, però que és aquí i cal afrontar.