divendres, 30 de gener del 2009

La compra de Spanair

La notícia del dia podria ser la compra del 80% de Spanair, per part d'empresaris i institucions catalanes. Malauradament un fet com aquest és notícia, i això vol dir que és extraordinari, que no acostuma a passar.
Si bé és cert que rascant trobaríem temes a destacar en el panorama econòmic i financertcatalà, també és veritat que estem massa acostumats a donar per entès que tot això és cosa dels altres. Abans, de l'altra banda dels Pirineus, però ara ja ho és de l'altra banda de l'Ebre.
Els polítics tenen l'obligació de negociar les millores en el sistema financer, i evitar que anem baixant posicions en la taula autonòmica, però la societat civil i l'econòmica han de treballar per evitar perdre el tren del desenvolupament econòmic. Uns i altres han d'anar units, per fer més força davant l'obstacle de la inèrcia centralista.
Catalunya necessita potenciar el seu aeroport, perquè no esdevingui un obstacle en les relacions econòmiques mundials. No podem tenir un aeroport de segona on els vols són només domèstics i per tant s'eternitzen els llargs trajectes. Caldrà veure si l'operació Spanair és productiva i ajuda a aconseguir que Barcelona tingui vols intercontinentals. És important que estiguem units i dipositem la nostra confiança. Jo, paral·lelament seguiré el discurs i negociacions del Conseller Castells amb l'esperança que tingui bons resultats.