divendres, 23 de gener del 2009

El conflicte d’Israel a Debat i Tertúlia

Avui el vespre, a Debat i Tertúlia, parlarem del conflicte de Palestina, a partir d'un recorregut històric que ens presentarà en Jordi Cucurull. Volem ser capaços d'analitzar la situació actual a partir del coneixement històric, amb la màxima objectivitat possible, encara que sabem que això no és fàcil, però com a mínim ho farem honradament, sense enganys.
A les persones del Grup de Debat i Tertúlia ens agrada parlar i discutir sobre temes d'actualitat, i si podem, amb l'ajuda de qui coneix el tema i de qui ens pot aportar dades. El creixement personal es base en les relacions humanes, en saber escoltar i ser capaços de reflexionar i opinar. Tot això ho portem a terme cada mes (normalment el primer divendres), ja sigui en petit comitè, o bé en format obert.
Darrerament tots hem rebut l'impacte de la guerra i la mortaldat de víctimes innocents, i tenim la necessitat d'entendre què està passant, malgrat sigui impossible justificar-ho. La mort no té cap tipus de justificació possible, i mereix ser rebutjada i denunciada. En això no canviarem res de la nostra manera de pensar. Nosaltres avui analitzarem què està passant a Israel des de fa seixanta anys.