dissabte, 31 de gener del 2009

Acte de Sos Palestina a Arenys de Mar

Organitzat per la Plataforma Sos Palestina, aquest vespre ha tingut lloc una conferència a càrrec del metge, historiador i gastrònom Salah Jamal, amb l'assistència d'una cinquantena de persones interessades en conèixer més a fons la realitat del "conflicte" d'Israel. Estic segur que la pluja intensa que queia en aquells moments ha frenat a arenyencs i arenyenques que acostumen a assistir a actes com el d'aquest vespre.
Salah Jamal ha resumit d'una manera molt clara la història del naixement de l'estat d'Israel a costes de Palestina, des de l'any 1946 fins als nostres dies. Un repàs històric que tot i ser conegut, ha mantingut concentrada l'assistència, fins al moment del coloqui, que ha estat molt participat.
El conferenciant s'ha significat com a militant palestí, contrari a les posicions de Hamàs, i defensor de la resolució 242 de les Nacions Unides, en considerar-la com a única solució possible, atesa, segons ell, la impossibilitat de fer fora els jues de Palestina.
En tot moment ha mantingut la idea de l'ocupació de Palestina i culpat els països occidentals d'anar a favor d'Israel, que sempre ha fet el que ha volgut. Hi ha posat multitud d'exemples que il·lustraven les seves paraules.
Entre el públic, una intervenció en defensa d'una posició més radical i de rebuig total a l'estat d'Israel en terres palestines, i molts comentaris favorables als palestins. Ha estat un acte seguit intensament i ha satisfet les expectatives creades.