dissabte, 14 de juny del 2008

Una escapada a la Cerdanya

Aquest matí hem fet una escapada a la Cerdanya, concretament a Bellver de Cerdanya, en un matí assoleiat després d'una tarda vespre de divendres plujós, segons ens han explicat cinquanta-cinc arenyanencs que estan passant vuit dies vacances allotjats a l'hotel Bellavista.
Cada any, des d'en fa trenta, coincidint amb la festa major de Bellver, un bon grup d'arenyencs fa cap a la població, per gaudir d'uns dies de muntanya, allò que en diríem un canvi d'aires. Mentre esperàvem que tornessin de la seva visita a la Seu d'Urgell, amb l'alcalde hem anat a passejar pel casc antic de la població.
Com la majoria de les poblacions de segona residència que fa anys que no hi he estat, la impressió és la d'un enorme creixement, amb un fort impacte mediambiental. És cert que han tingut cura en el tipus d'habitatges i el model de construcció, respectant les parets de pedra i les teulades de pissarra, però tanta casa junta fa una mica de mal als ulls.
El casc antic molt ben conservat i net, amb un bunyol al bell mig, que en la distància fa la competència al campanar, i en la proximitat desfigura tot el seu voltant. Em refereixo a la torre de Telefònica, amb les antenes de telefonia mòbil. Sens dubte es tracta d'un disbarat entremig d'un entorn ben cuidat.
Del campanar m'ha cridat l'atenció la seva creu ben torçada, no sé si fruit d'algun llamp o de molts anys de rebre batzegades. Des del cim hem vist l'arribada de l'autocar i la baixada dels seus excursionistes cap al restaurant.
Un dinar molt abundant i ben cuinat, que hem compartit amb el president de l'entitat que amb 91 anys és l'ànima de tot el grup. Una activitat que no el deixa parar i en tot moment vetlla perquè les coses rutllin. Estan molt agraïts amb la gent de l'hotel a qui consideren una família molt treballadora, unida i afable. Estic segur que ells també es fan estimar, tal com ha succeït durant l'àpat.
La riquesa de la paraula; el saber escoltar i compartir moments de joia, i les ganes d'explicar les vivències d'aquests dies, no tenen preu i et compensen els mals moments que poden sorgir i sorgeixen.
Aquest vespre és la festa del Tossol, i hi estem convidats, ara amb la família compartirem una estona agradable més, en un dia que la paraula haurà estat protagonista indiscutible.