dimecres, 11 de juny del 2008

Excés de patriotisme a les ones radiofòniques

No dec ser bon patriota, o potser no em sento identificat. El cas és que avui m'han deixat escoltar la retransmissió dels gols de la selecció espanyola, que varen fer les emissores de ràdio de la Ser i de la Cope. No sé si heu tingut l'oportunitat de sentir-ho, ni com ho heu viscut. Us haig de dir que he tingut vergonya aliena i en el fons desitjava que els propers resultats no li siguin favorables, perquè si una victòria comporta aquesta actitud d'uns periodistes concrets, no puc imaginar què passaria si la selecció espanyola passés la lligueta, o bé arribés a la final.
Que tothom pensi el que vulgui, però el fanatisme no és bo per a ningú, i per tant que ningú s'equivoqui: no és bo per a ningú. Em costa pensar que els oients de les dues emissores puguin vibrar amb els comentaris o no sé com qualificar crits d'eufòria, amb referència a les parts, com a símbol masclista. Podria estar equivocat i resultar que això és el que agrada a la majoria. Una vegada més em trobaria entre la minoria, però amb orgull i amb convenciment.
Entretant les negociacions entre el govern de l'Estat i els camioners no són favorables i les baralles entre personal dels piquets i camioners que no segueixen la vaga, s'han agreujat i el govern ha hagut de fer actuar més contundentment les forces d'ordre públic. En aquest cas no es tracta de patriotisme, sinó de reivindicacions davant la situació de crisi. En aquest en sento més compromès, tot i que em sigui tan difícil veure-hi la sortida.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta actitud t'honora. No perquè estiguis en un partit partidari de la unitat d'Espanya, has de deixar de criticar actituds feixistes, mes encara venint de una emissora com la SER que se suposa mes centrada en això, de la COPE, no ens estranya res. Salutacions.