dimarts, 10 de juny del 2008

El gol d'en Cesc i la mort del camioner

Veig que Espanya ha golejat a Rússia a l'Eurocopa. Potser d'aquesta manera tothom oblidarà els problemes de la vaga del transport que, segons es podia llegir als diaris (ahir no va arribar), es comencen a veure supermercats mig buits, sobretot pel que fa als productes frescos. Tot plegat una barreja de pànic, exageració i desconfiança. No sé si és per falta de costum. Els de la meva edat, que no vam patir la postguerra, només podem recordar els països de l'Est, abans de la caiguda del mur de Berlin. Els més joves, ni això.
Recordo l'estada a Txecoslovàquia, ara dividida en dos estats independents. A la mateixa Praga podies trobar botigues amb ben pocs queviures. Tan sols a les llibreries les estanteries estaven plenes, i amb cues per entrar. O les botigues de cristall de Bohèmia...
A la memòria les explicacions dels nostres pares, de la seva experiència de la guerra civil; de les dificultats de viure a la ciutat, i dels avantatges de viure a pagès, on no hi faltava el menjar.
Mentre govern i sindicats negocien la solució, hem de lamentar la mort d'una persona, atropellada per una furgoneta. La seva mort és irreparable i això ens ha de fer pensar a tots. Es repeteixen les situacions de sempre, i els problemes dels 'piquets' informadors. No sempre sabem fer la feina, ni respectem la dels altres, però ara això, després de la desgràcia, millor que no en parlem.
No he mirat el partit, ni per l'hora ni per interès en el matx, però hi ha una cosa positiva per la qual me n'alegro, i és el gol que ha fet l'arenyenc Cesc, és bo per la seva carrera professional, i a qui li desitjo tota la sort i l'encert del món.