dijous, 4 de juliol del 2013

La Llanos de Luna perseguint estelades

La nostra estimada delegada del govern a Catalunya, la senyora Llanos de Luna, volia escampar banderes espanyoles a les escoles catalanes i s'ha trobat que li han penjat estelades. No vols caldo? tres tasses. 
Acostuma a passar que si pressiones molt en una direcció, provoques reaccions contràries que, sovint, amenacen en superar-te. Això ens ha passat políticament a Catalunya, en què la força de l'esquerra nacionalista ha fet créixer la resistència de la dreta espanyolista. Sense CUP ni ERC amb tanta força, o les sortides de to de SI, tampoc tindria relleu C's i la dreta més casposa del PP. Això no és bo?

Es tracta de ser conscients dels efectes dels nostres actes i deixar d'anar amb el lliri a la mà. Cal insistir, sabent que el corrent contrari agafarà volada. Hem de procurar que no ens sobrepassi.


El PP va denunciar, amb proves, que hi havia escoles amb estelades. Us haig de dir que és cert, si més no a Vic, a l'escola La Sínia, al barri del Remei. Una estelada que es veu bé en la distància. No és una normalitat, perquè la bandera que hi hauria d'haver és la senyera, però el fet és que la situació que vivim tampoc no és normal. És per això que passen coses com aquesta. Si això els escandalitza, potser que es facin mirar per què no els escandalitza tota la colla d'improperis contra el poble català. N'hi ha que s'ho agafen pronunciant frases grolleres i insultant qui no pensa com ells, i d'altres penjant estelades. Si això els cou, vol dir que anem bé, però no ens adormim. L'adversari està sempre amatent. No s'hi val a badar.