dilluns, 8 de juliol del 2013

La Rua Espriu i els 150 anys del "Coro" a la Festa Major

Avui podíem llegir diferents declaracions en relació a l'entusiasme que li va despertar a Pere Navarro el pacte signat a Granada entre el PSC i el PSOE. No m'estendré en el tema perquè ja ho vaig fer ahir. Simplement us emplaço a llegir-les, sobretot les dels diferents líders socialistes del PSC com Montserrat Tura, Marina Geli o Jordi Martí, per dir tres noms.
Enguany la feina no m'ha deixat participar en alguns dels actes de la Festa Major d'Arenys, tal com acostumava, però espero recuperar-ho tot assistint als actes que encara queden. Penso que el punt final serà l'espectacle de la plaça de la Sardana, dimecres, en homenatge als 100 anys del naixement d'Espriu.
M'ha sabut greu que es parlés de queixes en el muntatge del pregó de les festes, que enguany es va encarregar a la Societat Coral l'Esperança, pels seus 150 anys. Desconec què va passar, però sempre prefereixes que es parli dels actes en positiu. Ja tenim prou excuses, durant l'any, per lamentar-nos i criticar.
També hi ha opinions contràries a la Rua Espriu. En aquest cas sí que la vaig presenciar i seguir des de la part alta de la Riera fins a la plaça de l'Ajuntament. Probablement el problema va ser que sabíem que es tractava d'una proposta de Comediants, amb tot el seu historial, i que es conegués el cost de l'espectacle. Quan et donen el cost, no hi ha manera d'evitar fer comparacions, i en temes culturals, és molt fàcil fer populisme. 
La meva opinió no té importància, però en tot cas n'esperava més, sense que això vulgui dir
que no valorés la feina dels intèrprets, l'agudesa del director de la rua, i la complicitat de les persones, joves i grans, que hi varen col·laborar.