dissabte, 27 de juliol del 2013

Amb bitllet de tren per anar a la platja

Segons he pogut llegir, Adif ha tancat l'accés a l'estació de tren a les persones sense bitllet, la qual cosa representa que tampoc es pot anar a la platja, sinó que per a les persones residents en aquella zona d'Arenys, els caldrà anar fins a la Riera per poder-hi accedir.
Com ja he dit moltes vegades en aquest mateix bloc, l'administració local, l'ajuntament, controla només una part del municipi, la resta són competència de Renfe, Costes, Ports, l'ACA, Carreteres... I si s'aprova la reforma de l'administració que proposa el Partit Popular, encara seran menys les competències, i més les queixes i posteriors resignacions.
Si a Espanya prevalés el sentit comú i l'eficiència econòmica, quan es va construir el pas subterrani per accedir a les diferents andanes, les administracions s'haurien posat d'acord per construir el pas independent d'accés directe a la platja, però no, a Espanya cada organisme va pel seu compte i si fa la punyeta a l'altre, millor. Ara, si mai s'arriba a construir el pas, el cost serà més alt. Això em fa pensar que jo no l'arribaré a veure mai.
És molt bo sortir a fora, de turisme, però sobretot per veure com s'organitzen altres pobles per resoldre temes que a Arenys fa molts anys que tenim encallats, i no em refereixo al passeig Arenys-Canet, o cap a Caldes d'Estrac, que hi juga diners d'altres administracions, que no tenim, sinó temes com el Mercat municipal, el comerç local, la restauració, el turisme... Ens mirem massa el melic i ens resistim a aprendre dels altres. Som setciències.

1 comentari:

Oriol Ferran ha dit...

Em ve de gust comentar, encara que només sigui per fer de mosqueta d'estiu, que el passeig i el projecte de regeneració de la platja del Cabaió no el tenim perquè no hem volgut.
Les Administracions superiors que comentes tenien els diners i esperaven començar el projecte mentre el nostre ajuntament i els nostres partits de Govern dubtaven i no s'atrevien a acceptar la restricció d'aparcament a la zona, argumentada per criteris mediambientals i de prioritat a les persones.
El clientelisme dels partits cap als seus electors és encara més patètic quan succeix a un nivell local i acabes dubtant de la veritable representació que tenen els partits i la suposada relació i transmissió d'idees amb les seves bases (l'exemple del cabaió, però tamé el de la recollida selectiva que comentaves fa uns dies...).
La realitat és que anar a peu o en bici cap a Canet al capvespre és un perill per les persones. Ara sense disposar de finançament extern caldrà assumir aquesta ordenació -que segur que pot ser més econòmica però cal ser valent i decidir en favor d'un model o un altre- (tema apart els usos turítics i de lleure fora de tota normativa)