dijous, 11 de juliol del 2013

Qui pot confiar en el president Rajoy?

Als nostres polítics i a la política en general, els falta transparència, esperit de servei i sinceritat. El seu gran defecte és el d'actuar pendents dels electors i, per tant, enganyant i maquillant la seva actuació per no perdre vots. Aquesta dependència és la que priva que la seva actuació sigui transparent i els seus missatges sincers. Allò que no és políticament correcte, s'amaga.
La corrupció és un accident que s'alimenta precisament de les mancances que apuntava. Si la ciutadania no pot veure què estan fent realment els nostres polítics, els seus partits i les institucions que governen, resulta molt més fàcil l'existència de corruptes. És per això que per més que reclamem transparència, aquesta no arriba, perquè en el fons no interessa als partits polítics, si més no als majoritaris.
Negar-se a donar la cara i defensar-se de les acusacions és imprescindible per poder confiar en ells. L'actitud de Rajoy potser és estudiada, però el que segur és una demostració del poc respecte que té a la ciutadania que diu servir. No estem parlant d'acusacions casuals, sinó que hi ha proves que les fonamenten. Això no vol dir que estigui provada la seva culpabilitat, però exigeix donar explicacions i convèncer-nos que es tracta d'injúries que no se sustenten.
La manera de ser del president espanyol probablement li serveix per mantenir-se al capdavant del govern i del partit. Ha tingut prou adversaris que li han parat més d'una trampa per fer-lo caure. Això no treu, però, que aguantar-lo d'aquesta manera, cansi i tinguis poques ganes de continuar amb ell i amb el país que governa.
La ciutadania necessita saber la veritat de tot el que s'ha dit i el que s'ha amagat, però necessita igualment poder confiar amb la classe política, i és per això que exigim transparència, honorabilitat i esperit de servei a la comunitat. Si no reuneixen aquests principis, el millor que poden fer per a nosaltres és plegar i deixar el lloc altres persones, que entengui què vol dir ser polític.