dijous, 25 de juliol del 2013

En contra de la recollida porta a porta

Com molt bé sabeu, hi ha una forta polèmica sobre els sistemes de recollida diària de la brossa. Unes discussions que acostumen a ser molt viscerals. Es confon, normalment, els objectius amb els sistemes per aconseguir-los, i es pensa que només hi ha una bona manera de fer-ho. Totes les altres són errònies. Això passa arreu, també a Arenys.
Avui he visitat una població que m'ha cridat l'atenció perquè a tots els balcons hi havia una o dues bosses de la brossa, penjades. M'he acostat a un que estava en un primer pis i he vist que hi havia papers de diari, però què hi embolicaven?
He estat pensant quin producte de la terra podia esta penjat a sol i serena per madurar, o assecar-se. La M. Àngels m'ha recordat que estàvem en una vila marinera i que podia ser alguna classe de peix o bèstia marina.
Quan ja érem al cotxe per sortir del poble, la curiositat ha pogut més i ho hem demanat. Les bosses les penjaven com a protesta per la implantació del porta a porta que els havien anunciat. No el volien. Per què? Això ja no ho sé, i segur que tindrien els seus motius, com també els deu tenir el govern del seu poble. Es tracta de reciclar bé, reduint costos i fins i tot estalviant algun calerot per al municipi.
Probablement el porta a porta és el sistema més fàcil perquè la gent recicli bé, però també el més costós. Si fóssim més solidaris i sociables, a part de responsables, ens desplaçaríem cada dia amb la bossa per posar-la al contenidor corresponent i no haver d'esperar a que l'ajuntament m'ho vingui a buscar a casa. També embrutem els carrers i esperem que sigui l'ajuntament qui ens els netegi. Senyors, no anem bé!