divendres, 19 de juliol del 2013

Estanis diu que és una vergonya la situació que pateix el seu ajuntament

De manera continuada i sense cap pausa, els partits polítics s'intercanvien la sol·licitud d'explicacions. Un dia és el partit A que demana explicacions al partit B, per tal o tal altra imputació, i l'endemà és el partit B qui demana explicacions al partit A. D'aquesta manera cada vegada queden menys partits i menys polítics que no estiguin imputats per una o altra estafa. És com la Creu de Sant Jordi, que al final no quedarà ningú sense.
Bromes a part, resulta molt frustrant veure la desfilada de polítics exigint explicacions o bé reclamant celeritat a la justícia per poder demostrar que no hi ha motius per la imputació. Com que tothom rep, passa el que comentava aquesta setmana, que ens hem habituat a conviure amb la corrupció.
Però la notícia que avui destaco, encara que també hi ha sol·licitud d'explicacions, és la possibilitat que el projecte del Rial del Bareu hagi quedat fora dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). L'alcalde manifesta que és una vergonya, però la Generalitat diu que la sol·licitud es va fer fora de termini. Hi ha un període per presentar al·legacions, que l'Ajuntament d'Arenys aprofitarà per intentar que finalment el projecte, que arrosseguem des de fa tants anys, figuri en els FEDER.
És molt fàcil opinar sense coneixement, i per tant caldria veure com es prioritzen els projectes, però el cas del rial del Bareu no es pot agafar de manera frívola, perquè és una amenaça a la seguretat de moltes persones que hi viuen i circulen, que no voldríem haver de lamentar danys irreparables. És per això que m'agradaria poder llegir, la setmana vinent, que es repesca el projecte i començar a somiar que a no trigar gaire podrem veure el rial cobert.