divendres, 22 d’abril del 2011

Visca la diversitat!

La riquesa es troba en la diversitat, i això que nosaltres tenim tantes ganes d'uniformitzar, donar per bo un criteri, una versió i rebutjar la resta. Però dia a dia ens adonem que estem equivocats i que és gràcies a la diversitat del nostre món que ens trobem amb vida i som rics. 
Avui he llegit que França ha inscrit les corrides de toros com a patrimoni cultural immaterial, i que l'entitat que ho avalava es basava en què la tauromàquia dóna valor a l'instint ofensiu del toro i es basa en el respecte a l'animal. Com podem veure, doncs, res a veure amb el que va aprovar fa uns mesos el Parlament català.
Cadascú té els seus arguments i tots són vàlids, encara que uns agradin més que d'altres. A mi, per exemple, tampoc m'agraden les curses de bous i tot allò que fan amb el foc a les banyes, i en canvi aquí vàrem ser tan simpàtics prohibint les curses de braus i protegint la festa amb bous.
La diversitat ens pot portar contradiccions, i això penso que ja no és tan saludable, tot i que el nostre món n'està ple, però això no vol dir que no les haguem de combatre. Si a més, tenim responsabilitats polítiques o socials, encara hem de ser més escrupolosos, però sobretot no frenem la diversitat.
Us imagineu un món en què tothom pensés el mateix? Seria molt avorrit, perquè des del moment que et llevaries al matí, ja ho tindries tot resolt i sabut. No podries discutir ni tan sols et caldria argumentar. Tot el que aprenem a través del diàleg, la discussió i l'aportació d'idees, s'aniria en orris i la nostra vida seria plana, sense sentit.
Ens fa por el nostre món perquè tenim uns veïns, que han arribat d'una altra cultura, i no segueixen els mateixos paràmetres que hem après des de petits? és això un obstacle per créixer com a persones, i com a societat? No penseu que ens aporten valors, cultura i coneixement? és que nosaltres érem perfectes i ara ens vénen a espatllar el muntatge?
Sens dubte que amb diversitat és més complexa l'organització, però és més ric i per tant val la pena l'esforç, per millorar i aprendre, i no veure la societat sempre des de la mateixa perspectiva. Visca la diversitat!