dimarts, 5 d’abril del 2011

Posicionament del PSC

El PSC avisa que no donarà suport als pressupostos perquè el govern ha suprimit l'impost sobre successions. Parlem-ne. Quan heu vist que un partit de l'oposició doni suport als pressupostos? jo no ho recordo. Tampoc a l'Ajuntament d'Arenys, ni ara ni abans. Llavors l'excusa de la supressió de l'impost de successions és això, una excusa. Què representa en valors absoluts? 102 milions d'euros? Quants ens en falten? uns quants més, oi?
Per altra banda, reduir els impostos directes és una política de dretes, oi? apujar els indirectes, perjudica les persones amb menys recursos. De què em queixava fa pocs mesos? què s'ha estat fent des de governs socialistes? Qui va apujar l'IVA?
La gran por dels partits que fins ara han estat governant és si, amb l'excusa de les retallades, es perdrà l'essència de l'estat del benestar. Que no s'aprofiti una situació de crisi per canviar el sistema. Privatitzar-ho tot i treure valor a la cosa pública. Com es pot negar el suport als pressupostos si encara no els han vist? Potser perquè tot fa pensar que no seran defensables? 
Tornaríem a parlar de coherència, com en moltes altres ocasions. Si ara tenim un enfrontament amb el govern espanyol, quin ha de ser el paper del PSC? posar-se al costat del seu soci de partit? sumar esforços amb el govern català, per reivindicar allò que se'ns deu?
Només si donem sentit al nostre posicionament, serem creïbles. No s'hi val a fer trampes. No posem excuses. Si som valents en segons quins posicionaments, no ho engeguem a fregar en d'altres.