dissabte, 23 d’abril del 2011

La Pasqua entre llibres

Els protagonistes del dia són els llibres, encara que les estadístiques ens donin un resultat força decebedor, amb una mitjana de quatre llibres l'any, en què quatre de cada deu catalans no llegeix. Avui, però sortim a comprar llibres, perquè sembla que si no ho fem, no celebrem bé la festa.
I els partits polítics també hi participen. Ho acostumen a fer cada any, però quan toca eleccions municipals, molt properes en dates, s'intensifica i cadascú es procura un regal per als vilatans. ICV amb un maduixer, si no és una tomaquera; el VIA amb un rosa de color blau, i CIU amb una ampolla de vi. Tot això a Arenys.
Suposo que això és el que toca fer i no cal donar-hi gaires voltes, però em consolo pensant que la gent no actua a partir del regal de Sant Jordi, sinó de les seves preferències, i tan de bo fos, per la manera d'actuar o no fer-ho dels partits polítics durant els quatre anys.
He anat a felicitar un Jordi, amic de la família, que sense que jo li digués res relacionat amb política, m'ha comentat que de tots els que es presentaven, només se salvava en Ramon. Jo li he comentat que també ho tenia així de clar. Sobretot per l'experiència d'aquests quatre anys, i per les perspectives de futur. Però això no ho decidirem en Jordi i jo, encara que hi podrem col·laborar.
I aquesta nit celebrarem la Pasqua. Es fa estrany el fet que coincideixi amb Sant Jordi. Per als creients, avui és la nit de la resurrecció, la llum, la vida. Però tots vivim la Pasqua personal en moltes situacions de la vida. Al moment que ens parem a reflexionar sobre la nostra actitud i busquem la manera de viure plenament, amb sentit solidari per créixer individualment, però també social.
En aquests moments hi ha moltes famílies que no estan en condicions de celebrar res, perquè la seva situació és delicada. Sense ingressos per fer front a les despeses diàries. Hem de confiar que també els arribarà la Pasqua, i tots plegats hi hem de col·laborar. 
Arenys compta amb dues entitats solidàries, que fan un gran esforç per apaivagar els problemes de moltes famílies. Caritas i Creu Roja, compten amb voluntaris que fan possible que moltes famílies rebin aliments. Però n'hi ha uns altres que són formiguetes que fan molta feina. Són la comunitat de caputxins que cada dia tenen cura de moltes persones i no tenen un no per a ningú. Ells necessiten celebrar la Pasqua per recuperar forces per seguir treballant per als menys afavorits.