dimecres, 13 d’abril del 2011

La Independència haurà d'esperar

Haig de dir que ERC m'ha decebut amb el seu vot favorable a la tramitació parlamentària de la llei d'independència, ja que sempre els he considerat seriosos, malgrat alguna sortida de to. De SI ja es pot esperar, doncs és la seva obsessió i únic objectiu, però a ERC cal exigir-li més rigorositat. No es pot començar la casa per la teulada i quan es tenen responsabilitats polítiques no es pot jugar amb el futur de la societat.
Penso que la intervenció més clara i intel·ligent ha estat la del representant d'ICV, Jaume Bosch que ha defensat el dret a l'autodeterminació, "sempre que hi hagi la constatació que la majoria social és prou àmplia i sòlida com per plantejar un procés d'aquestes característiques sense risc de ruptura social".
Hi he insistit més d'una vegada i la seva importància permet que em reiteri. La pau social és bàsica per a una bona convivència i no podem jugar-nos el futur de tots per una obsessió d'uns quants. En temes de sobirania la societat civil hi té molt a fer, i la classe política ens hi pot ajudar, ens hi haurà d'ajudar, però si deixem que siguin els polítics els que liderin els moviments reivindicatius, ens estarem equivocant. Les lleis hi són per complir-les i en tot cas cal aconseguir la necessitat de canviar-les, i això no es fa amb atzagaiades.
Avui, a l'acampada davant del Parlament s'hi ha presentat en Jimmy Jump i la Maria Lapiedra, en topless, i ha deixat en evidència als participants a la manifestació, que esperaven l'inici del debat de les esmenes a la llei d'independència, la qual cosa ha comportat un to friki afegit.