dijous, 22 de juliol del 2010

Una darrere l’altra

Amb tot el que està passant el govern de Madrid, només faltava les notícies que ens donava avui el ministre Blanco sobre les inversions de Fomento, i per si això no era suficient, la Cort Internacional de Justícia de L'Haia dictaminava com a legal la declaració unilateral d'independència de Kosowo. Cal recordar que Espanya es va posicionar a favor de Sèrbia, com també ho va fer Rússia, contra la independència de Kosowo. Ara també li ha sortit el tret per la culata.
Algú diria que Zapatero ha trepitjat m... perquè no el podem culpabilitzar de tot el que passa, encara que no ha estat massa brillant. Governar en temps de crisi, ja ho he dit més d'una vegada, no és fàcil ni gens agraït. En aquests moments és més fàcil estar a l'oposició i carregar de tots els mals qui governa. Però tampoc podem pensar que no s'hi pot fer res, i en això molta culpa se li ha de donar al govern de Madrid que ha estat lent a l'hora de reaccionar, a vegades ho ha fet malament, i en el cas de Kosowo no sé si tenia por del que podia passar a Espanya si beneïa la declaració d'independència. Ara s'haurà de veure si aguanta el tipus o bé acaba cedint a la realitat acceptada per tots els països occidentals.
Divendres, anant cap a l'aeroport de Girona em vaig adonar (no passo gaire sovint per aquest tram de la Nacional II) que hi havia trams mig construïts de l'ampliació que estaven abandonats. Avui el ministre Blanco ha anunciat que hi hauria un altre tram que deixarien a mig fer. És cert que calen mesures per controlar el deute, però el govern de Zapatero continua donant la impressió que improvisa tota l'estona i fa que no tinguis cap confiança amb les mesures que pren. A tot això li sumes la manca d'inversió de l'Estat a Catalunya durant tants anys, i fa que la retallada en la inversió cridi més l'atenció.
El nostre govern, el català, tampoc és que pugui anar amb la cara massa alta i a més tenim el costum de tirar-nos els plats pel cap, amb la qual cosa tampoc dóna per a massa alegries. Ho faríem millor si anéssim sols?
El pa amb tomàquet està servit i ja veurem qui serà capaç de desembolicar la troca. Ara tindrem uns dies de reaccions contra les darreres retallades, però a mi també m'agradarà veure com se'n surten del cas Kosowo.