diumenge, 4 de juliol del 2010

Els quatre exaltats ens poden fer perdre

La manca d'intel·ligència i el fet que quatre baladrers es moguin només per sentiments i no facin servir el cap, ens ha portat moltes vegades a perdre les nostres reivindicacions. Hi ha persones que no han entès res de la política i es mouen com si estiguessin jugant, fent criaturades. Són persones que no hi ha manera de fer-los entendre quins són els protocols a seguir si creiem que les nostres institucions són defensables.
Quin país volem ser si no som capaços de pactar una manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional. Tan difícil és entendre que en situacions com aquesta el més important és fer ressaltar el què tenim de comú i deixar per més endavant les diferències i matisos?
Una cosa són els resultats aconseguits i l'altra el ritme lent per arribar menys lluny d'on voldríem. Estem en un joc complex amb interessos totalment contraposats, però no podem esquinçar les cartes perquè llavors no aconseguirem mai guanyar la partida. La partida s'ha de jugar, agradi o no, i en tot cas hem de ser capaços d'entendre'ns per aplicar la millor estratègia.
Queda molt bé dir quatre atzagaiades independentistes, fer moure els cors de molts, però no tocar de peus a terra. On es pensen que ens portaran? a la independència? de qui? dels quatre exaltats? si són quatre superbs que es creuen millors que els altres, que miren els altres amb menyspreu. Que no s'han mirat al mirall? que no s'han escoltat? Sovint la seva supèrbia els perd i els fa ridículs. Reben el suport de molts inconscients moguts per la passió, però sense conèixer la realitat. 
Vull confiar amb el seny del nostre poble per avançar encara que sigui unes poques passes, però no fer un salt mortal que no ens porti a cap lloc. Som una nació i decidim nosaltres! ho hem de proclamar a tot arreu, i els nostres polítics han d'aprofitar les institucions i els seus reglaments, per aconseguir fer arribar aquesta veu, i forçar els canvis necessaris perquè això sigui una realitat.
Sempre he respectat i respectaré les nostres institucions i els nostres representants, sigui quin sigui el seu color polític, sempre i quan actuïn en nom de tot el poble català. Qui no en sigui capaç, poc respecte i credibilitat em mereix.