dimecres, 7 de juliol del 2010

Dictamen contra la llei de vegueries

El Consell de Garanties Estatutàries ha dictaminat en contra del projecte de llei de vegueries del govern català. Un projecte que preveu la transició de les quatre províncies a les set vegueries. El Consell dóna la raó a CIU, que surt reforçat, i que demana que no es porti a votació la setmana vinent.
Ja fa dies que en vaig parlar en el meu bloc i avui, arran de la notícia, torno a afirmar que no veig bé posar en marxa la llei de vegueries si el que aconseguim és només canviar el nom de les demarcacions. Penso que el govern necessita aprovar la llei per no haver d'acceptar el fracàs de tot el procés territorial des de que va assolir el govern de la Generalitat en temps de Maragall. Un govern que no haurà aconseguit tirar endavant una llei electoral i que encara que es portés a votació aquesta llei de les vegueries, només tindríem una maquillatge insignificant de la divisió territorial.
Una divisió territorial que ha creat problemes en el territori, perquè s'ha volgut respectar una divisió basada en la història, però sense un estudi suficient de les interrelacions comarcals d'avui dia. Amb protestes al Penedès, l'Alt Ter, Lleida, Tarragona-Reus... que se soluciona pel cop de puny dels líders dels partits polítics que conformen el govern, però no de les seves bases.
Veurem si el govern escolta i té en compte les veus contràries i també el dictamen del Consell, i rectifica i no tira endavant el projecte de llei, perquè no hi ha cap pressa i es pot millorar i, sobretot, esperar el moment idoni per aprovar-lo.