dissabte, 3 de juliol del 2010

Pausa cultural

Aquesta tarda m'he deixat caure a la Biblioteca per assistir a la presentació dels 26 reportatges realitzats per en Pep Quintana, per encàrrec de la televisió d'Andorra. Uns reportatges al llarg de la geografia catalana, amb narració de costums, història, art i cultura.
Recordo que quan vàrem anar al Marroc amb en Pep, ja ens en va parlar. Ens deia que li comportava feina, però en Pep no s'espanta i té el do de la paraula, de l'espontaneïtat, i del seu bon saber en surten els resultats. La Mònica Huguet ha presentat en Pep com si es coneguessin de tota la vida. L'ha ben descrit a un públic entregat al protagonista. Segons ha comentat la Mònica, es varen conèixer en un viatge a Turquia en què en Pep va esdevenir protagonista i fil conductor. Després varen coincidir en un dels viatges que en Pep ha guiat pel Marroc, com el mateix que vàrem fer la meva família fa dos Nadals.
Després de les presentacions i explicacions hem pogut veure el reportatge sobre Arenys - Sinera, amb imatge del port, del museu de puntes, el retaule barroc i el cementiri de Sinera.
Avui es notava que som a vuit dies de la Festa Major perquè un acte s'encavalcava amb un altre. A part de la presentació del Correllengua, aquest vespre, a l'Església Parroquial tindrà lloc la interpretació del Rèquiem de Mozart, a càrrec del Cor l'Aixa. Es tracta d'una obra molt agraïda de cantar perquè el cantaire la viu molt intensament, i el públic en gaudeix.