dijous, 8 de juliol del 2010

Glòria a Sant Zenon 2010

Com és obligat, hem assistit a les Solemnes Completes i al cant de l'Himne a Sant Zenon, patró de la gaia vila d'Arenys de Mar. La cerimònia té un component de mofa consentida quan s'omple l'església per cantar l'Himne. Es crea una situació, per alguns còmica, per altres irritant, per uns de tradició popular, per altres de menyspreu a les creences. Cadascú ho viu de diferent manera, però tots plegats participem de l'inici de la Festa Major, poc després del pregó, que enguany ha anat a càrrec de les germanes Reixach, del restaurant Hispània. 
El pregó ha tingut el color i to que ens tenen acostumats les dues germanes al capdavant de la cuina del restaurant. Un text senzill i casolà que no els treu categoria ni emoció, fent memòria de la seva festa major, dels inicis del restaurant, l'antic garatge Hispània.
L'acte ha anat precedit de la interpretació de diferents peces a càrrec de la Banda de l'Escola de Música d'Arenys de Mar, una escola que vàrem fundar ara fa vint-i-cinc anys. Quin itinerari recorregut! un escola que ja té història i sembla ahir que ens decidíem a començar sense saber què arribaria a ser.
La Banda de l'escola ha anat agafant taules i experiència, i ja no atrau només per la simpatia o originalitat, sinó que les seves interpretacions fan de bon escoltar, i el resultat és exportable.
Pregó i concert han disposat d'un espai afegit, aconseguit a darrera hora amb les obres que s'estan fent a la Riera. Un projecte que contempla aquesta plaça davant l'Ajuntament i també davant la plaça de l'església, a l'altra banda de la Riera. De mica en mica el projecte urbanístic va desvetllant els seus secrets i posa en pràctica els dibuixos amb què ens varen il·lustrar el projecte. Amb tres setmanes més podrem tenir mitja galta arreglada i es farà una pausa abans d'afrontar la remodelació de l'altra. 
Us convidem a venir a la Festa Major. No us espanteu per les obres que veureu a l'entrada de la vila, ja que l'activitat cultural està assegurada. Bona Festa Major!