divendres, 9 de juliol del 2010

La festa continua

Xop de suor tot i ser gairebé mitja nit, i després de travessar amb dificultats la Fira d'atraccions, he arribat a casa amb una nova experiència. Avui hem contemplat els focs d'artifici des de Varador 2000, a dalt d'un vaixell cultural que exposa l'obra artística de Guido Borghi "Synertus" (Arenys-Toscana).
La idea és interessant i si algú ho vol, es pot visitar fins dilluns 12. És qüestió de rendibilitzar els recursos i fer rutllar la imaginació. Allà, al bell mig de la festa, sortien nous projectes per aquest any. La crisi ens farà més imaginatius. Feia massa anys que vivíem de la rifeta, i ens havíem oblidat que els recursos són escassos i tard o d'hora es troben a faltar.
Els focs des de la distància arribaven en retard, però guanyaves amb perspectiva. Hem pogut apreciar millor la bellesa artística i hem perdut en intensitat. De totes maners el lloc és molt agradable i les persones que eren a la festa n'han gaudit.
El capellà convidat a l'ofici de Sant Zenon havia estat un parell d'anys a Arenys, fa més de 30 anys, quan era seminarista. Ara és rector de la parròquia de Sant Josep de Girona. Fins que no s'ha presentat crec que les persones assistents a l'ofici no l'han reconegut, però una vegada explicat qui era, feia gràcia els comentaris de les persones més grans.
Estem en plena Festa Major i Arenys és ple de gom a gom, amb molts visitants amb ganes de passar-ho bé i gaudir de tots els actes que s'han organitzat. Demà hi haurà un parèntesi per a molts arenyencs que, malgrat ser un dia ple d'activitats, farem cap a Barcelona per assistir i participar de la manifestació en defensa del nostre dret a decidir què volem ser.