dimecres, 30 de setembre del 2009

Calamarenys

Em perdonareu que el post d'avui sigui curt, no pas pel tema que tracto, sinó per l'hora que és. Avui hem inaugurat la catorzena edició del Calamarenys, amb la presència dels alcaldes d'Argentona i Calella. A diferència d'altres anys, l'acte ha tingut lloc a les instal·lacions de Mar-Sport.
Ha estat després del Ple municipal, on tots els punts s'han aprovat per unanimitat, que ens hem dirigit al Mar-Sport. Asseguts a nivell de l'aigua i amb una temperatura agradable, hem assaborit uns calamars cuinats a la graella. De primer hem menjat una fideuà.
Jo, que no acostumo a sopar pràcticament, he menjat molt de gust, xerrant d'Osona amb el veí del davant, del Marroc amb el de la dreta, i de xafarderies polítiques amb la veïna de l'esquerra.
Hem tingut una banda tota estrafolària - que m'han dit que era de Sant Pol - que ens ha amenitzat la festa, amb una "passacalle" final, que bé ens pensàvem que seria final del tot. El senyor alcalde, però, amb fotos commemoratives i xerrades de darrera hora, ens ha tingut esperant una bona estona, en companyia de l'amic Àlex.
La festa del Calamarenys d'enguany ha estat molt diferent d'anys anteriors, on potser es buscava més el protocol i presentació, i en canvi avui el protagonisme se l'ha endut la conversa distesa amb el veí que t'ha tocat a prop.
Per a la gent que no sou d'Arenys, us recomano que participeu en alguna de les propostes que el Calamarenys d'enguany us ofereix, i que us delecteu amb l'art de la cuina, d'un producte tan nostre com és el calamar.