dimecres, 9 de setembre del 2009

Un procés participatiu

Ple municipal amb un sol punt a l'ordre del dia: aprovació del projecte de la nova escola bressol, i després cap a la sessió oberta sobre la urbanització de la part baixa de la Riera. Hem fet, però una marrada per visitar dues de les obres que s'estan fent amb el diners d'en ZP, com popularment es coneixen: la segona fase de la platja Cassà i el carrer de l'Església.
Seria agosarat pretendre valorar com ha anat la sessió informativa, en primer lloc perquè en sóc part interessada, i a més perquè el resultat es veurà amb la resposta d'aquests dies, però sí que puc dir que la impressió ha estat bona. La desconfiança de la gent l'entenc, i em pensava que hi hauria més intervencions. De fet cadascú ha defensat i demanat per les coses amb què creu i defensa, i això és legítim i lògic.
Sempre he cregut amb la participació, encara que portar-la a terme no és gens fàcil, i no sempre és culpa de qui té la possibilitat d'organitzar processos participatius, però és la seva responsabilitat que aquests funcionin i hi ha unes condicions i accions que són imprescindibles: la informació, el debat i discussió, i sobretot, la màxima transparència durant tot el procés. Això és el que m'exigeixo personalment i demano el mateix compromís a tots els meus companys de viatge.