dimarts, 8 de setembre del 2009

Ara va fer dos anys

Avui m'ha cridat l'atenció el comentari que m'ha penjat al meu blog un veneçolà que havia llegit el post del dia 16 d'agost de 2007 i que titulava Capellà bomber i Creu de Sant Jordi, en què parlava del capellà Josep Lluís Fernández Padró, amb motiu de la celebració litúrgica de la festa de Sant Roc, i recordava el lliurement de la Creu de Sant Jordi, amb què havia estat guardonat.
El comentarista, el senyor Roberto Casanova, instructor jubilat de bombers de Veneçuela, havia format part del projecte del Parc de Bombers de la Diputació de Barcelona, per allà els anys 60, amb Josep Lluís Fernández Padró, amb qui posteriorment s'ha trobat a Veneçuela on resideix l'amable comentarista.
L'atzar i el poder d'Internet fa possible que persones tan distants i que difícilment arribarem mai a coincidir en l'espai, ho fem de manera virtual gràcies a terceres persones a qui hem conegut, admirat o recordat.
No sempre hem de parlar de política, ni de crisi, sinó que també és bo recordar persones i moments que hem viscut, o bé d'altres que no arribarem a conèixer mai, però que sabem que hi són i que varen formar part de la nostra història en un moment o altre.
També podia parlar de cultura i comentar el reportatge d'aquest vespre a TV3, sobre joves talents que comencen, amb una molt bona representació de joves arenyencs. Aquests són els que ens posaran al mapa, més que no pas d'altres que a vegades ens avergonyeixen.