dissabte, 26 de setembre del 2009

És això el que calia?

No ho veig bé, ni crec que sigui la millor manera de combatre la crisi per part d'un govern d'esquerres. Només la por a adoptar mesures contundents fa que una vegada més el govern socialista giri l'esquena a les persones amb menys recursos i a la classe mitjana, una mica l'ase dels cops d'aquesta nostra societat.
Té sentit incrementar els impostos per augmentar els recursos públics, però després cal analitzar si aquest restar diners a la ciutadania es compensa d'alguna manera, perquè si no és així, el que s'està fent és perjudicar encara més la població que no té ingressos perquè està a l'atur, o bé rep una pensió insuficient. Aquests veuran com els preus augmenten, sense que se'ls incrementi els ingressos.
A diferència dels ajuntaments, l'estat té l'oportunitat de triar entre molts impostos quins pensa incrementar, com també la seva progressivitat, per gravar més qui té les rendes més altes. És en la capacitat de reacció com s'evidencia la capacitat real d'un govern per liderar la política econòmica i financera del país.
Els ajuntaments, amb problemes per confeccionar el pressupost del proper exercici, observarem passius com els nostres vilatans i vilatanes veuen com s'incrementen els preus i es mantenen els seus ingressos, això aquells que en tenen, sense que rebem més diners per fer front a l'augment de necessitats socials.
Si tenim en compte les polítiques socials que el govern socialista ha posat en marxa els darrers temps, amb un resultat gens satisfactori (penso entre altres amb la llei de la dependència), incrementar els impostos de la manera que ha decidit, provocarà que hagi d'augmentar les subvencions per fer front a la reducció de recursos que provocarà les mesures adoptades.
El que cal és generar riquesa, que la gent trobi feina perquè tingui ingressos; després ja veurem com es poden recaptar més diners, però què pot passar si els mateixos que no troben feina els incrementem els preus? Una altra cosa és augmentar el tipus impositiu als interessos del capital, i aquesta política té la sintonia amb la que cal esperar d'un govern que es diu d'esquerres i progressista.
No, no ho veig bé, però confiem que m'equivoqui o que es rectifiqui a temps, una cosa que el senyor Zapatero ens té acostumats.