dimecres, 29 d’octubre del 2008

Un vist i no vist

No ho acostumo a fer mai, però avui, després d'haver escrit cinc o sis ratlles del meu post, l'he esborrat i he començat de nou. M'imagino que estic espès i no acabava de saber expressar el que pretenia, i després de donar-hi voltes he cregut millor començar de nou.
Començava dient que tornàvem a ser 17, després que la nova regidora prometés, per imperatiu legal, acatar el Rei, la Constitució... Era en el Ple d'avui, un ple extraordinari perquè tot i ser dimecres, avui era el cinquè i no el tercer dimecres de mes, tal com està establert que se celebrin els plens ordinaris. El qualificatiu d'ordinari no té el sentit despectiu, però gairebé ha perdut el seu veritable sentit, perquè ja no recordo quan vam celebrar el darrer Ple ordinari.
El Ple d'avui es presentava feixuc i això es podia entreveure per la durada de la reunió de la Junta de Portantveus dels grups municipals, que ha passat del quart d'hora habitual als cinc quarts. Tot esperant l'hora de l'inici, hi havia qui es menjava un entrepà per poder aguantar fins al final, i anàvem a fer el pipí, perquè no ens haguéssim d'aixecar a mig fer.
A part del jurament o promesa de la nova regidora, hi havia dos temes importants: l'ordenança que regula les zones fredes comercials, i l'adquisició del convent de les Clarisses. El primer tema s'ha despatxat amb un intercanvi de raons, que el regidor corresponent ho ha centrat en la coherència o no dels grups municipals de l'oposició, en els diferents posicionaments entre el Ple de setembre de 2007 i el que es preveia que tindrien avui.
El grup municipal de l'oposició s'ha avingut a retirar els precs i preguntes per no allargar massa el Ple, però el cas és que el Ple ha estat un vist i no vist, ja que el govern ha acceptat la proposta dels grups municipals de l'oposició, de retirar el segon tema, que es tractava en tres punts. Això no vol dir que no se'n parli mes, sinó que ho tindrem sobre la taula el dia 10 de novembre, en el Ple extraordinari de les Ordenances Fiscals.
Però jo no volia parlar del Ple... volia parlar del sopar a les 13 taules que hem compartit amb una arenyenca d'adopció recent. Un personatge especial que dissimula molt bé el seu misteriós paper en aquest món de perplexos i ressentits, perquè d'aquests també n'hi ha. Un personatge que de ben segur en continuaré parlant en aquest racó virtual. Benvinguda!