divendres, 3 d’octubre del 2008

El cor infantil a Manresa

Aquesta tarda-vespre, mentre mig diluviava al Maresme, el Cor Infantil de l'Escola de Música d'Arenys de Mar es desplaçava a Manresa per assajar un cantata que tenen previst enregistrar dissabte vinent.Uns quants pares els hem acompanyat i ens hem trobat amb les cues, que deuen ser normals, per travessar el Vallès. La Blanca ens recordava, al final de l'assaig, que no haver de desplaçar-se per anar a treballar és qualitat de vida. Ens imaginàvem les persones que dia rere dia s'han de desplaçar i que es troben amb congestions de trànsit. No els hi envegem pas.
Hem passejat per Manresa i s'ha de dir que no té res a veure amb la Manresa de la meva joventut, quan ens hi desplaçàvem des de Vic, per anar a la Cova de Sant Ignasi, o de camí a Montserrat. De la mateixa manera que Granollers, ja fa uns quants anys, i Mataró més tard, aquestes ciutats han renovat el seu comerç, i és un goig passejar tot guipant les botigues.
L'assaig ha anat molt bé. No sabia que era en Pep Prats qui ho dirigia. Fa uns quants anys que m'he separat del món coral, i allà en Pep en fa molts que hi treballa amb ganes i encert. La Clara, que no les tenia totes amb això d'anar a Manresa a assajar, n'ha sortit molt contenta. No han fet cap descans, i han acabat puntualment a les 9h del vespre. Tot ha estat arribar a Arenys i ficar-se al llit: estava rendida.
Avui podíem estar parlant del pacte dels partits catalans, del pla de rescat bancari al EUA, dels EREs de Seat, Bridgestone i de tres empreses que donen serveis a la multinacional japonesa Nissan, o dels acomiadats pel tancament de la fàbrica Frigo de Barcelona, però després d'una setmana tan intensa, i a les portes d'una setmana que encara serà més moguda i determinant, valia la pena recordar que... qui canta els seus mals espanta. Avui els nois i noies del Cor Infantil han espantat els seus mals des de la seu de l'Orfeó Manresà .