dilluns, 27 d’octubre del 2008

Transparència

Fets com el cas del president del Parlament i els accessoris del seu cotxe oficial, a part de l'anècdota, afavoreixen que es vegi necessària la transparència de la gestió pública. L'única arma per recuperar la confiança de la ciutadania és millorar espectacularment la transparència pública. Cal esforçar-se en trobar les eines que facin accessible i entenedora la informació de tot el que es cou a l'administració pública.
És per això que la feina de l'oposició democràtica és important, perquè manté en alerta el govern, però no n'hi ha prou; és bo que l'administrat tingui la possibilitat de seguir de prop la tasca del govern i també de l'oposició, i això només s'aconsegueix amb la implicació i voluntat de tots.
Els continuats casos de corrupció que surten a les primeres pàgines dels diaris, encara que siguin insignificants en relació a tota l'administració pública, són massa significatives a l'hora de minar la confiança necessària entre administrats i administradors.
La demagògia és un altre perill, i també la mentida, que s'aprofita de la malfiança congènita per posar en dubte qualsevol actuació de l'adversari polític.