dimarts, 7 d’octubre del 2008

Inauguració del curs escolar

Tot i que ja fa unes setmanes que va començar el curs escolar, aquests dies a Arenys tenen lloc els actes inaugurals destinats a pares i mares. Avui era el torn del col·legi La Presentació, per a secundària i batxillerat.
No us explicaré tot el que ens han dit, però hi ha hagut un parell de detalls que m'han cridat l'atenció. Mentre escoltava la directora del centre, pensava en els presidents Pujol i Montilla. Tots dos han coincidit en reclamar la cultura de l'esforç, com a instrument per aconseguir un gir en la tendència del baix rendiment escolar, i del propi fracàs escolar. I ens ho han dit una vegada més: la responsabilitat en l'educació dels nostres fills recau en nosaltres. Els mestres i professors ens hi ajudaran, però no podem renunciar a la nostra part.
L'altre element: la coherència. Ens ho han dit de moltes maneres, d'anada i tornada, i no és res nou que no sabéssim, però malgrat tot és complicat. Ser coherent no és fàcil, però és vital i imprescindible si realment volem educar els nostres fills.
Dijous vinent hi ha programat l'Acte inaugural del curs escolar d'Arenys de Mar, amb la conferència "Aprenent amb les TIC", a càrrec del vicerector de la Universitat Oberta de Catalunya, el doctor Llorenç Valverde, i avui també l'Aula d'Extensió Universitària celebrava el seu acte inaugural, amb la conferència "res moments claus de la nostra història: La mancomunitat, l'Autonomia republicana i la Generalitat actual", a càrrec de Ramon Alquézar, de la Universitat Autònoma de Barcelona . Mai és tard per aprendre, i d'això en saben prou els amics i amigues de l'Aula.