dimecres, 1 d’octubre del 2008

Senat Municipal d'Arenys de Mar

Aquest vespre s'ha constituït el Senat Municipal d'Arenys de Mar. Tal com diu el seu Reglament, el Senat Municipal està format per tots els exalcaldes, exregidors i exregidores de la vila, des de la constitució dels ajuntaments democràtics, que no es trobin exercint en l'actualitat cap càrrec de representació municipal i que hagin expressat la seva voluntat de formar-ne part.
Els preliminars de la reunió ha estat molt agradable en veure com es felicitaven en retrobar-se després d'uns quants anys. Fins i tot he pogut escoltar la frase "que en feia d'anys que no el veia!". En aquest acte de constitució del Senat Municipal hi ha participat l'Alcalde del govern municipal actual, en Ramon Vinyes, i jo mateix, com a regidor de Participació Ciutadana.
Després de donar la benvinguda als presents, i d'excusar la presència de cinc membres del Senat, l'Alcalde, ha comunicat que tal com marca el Reglament, la presidència d'aquest Senat correspon a l'exalcalde més antic, que en sigui membre, en aquest cas el senyor Ignasi Moreno.
A continuació els ha fet l'encàrrec de dos temes rellevants per als quals demanava opinió i a partir d'aquí hi ha hagut diferents intervencions de la majoria dels exregidors i exregidores assistents. Dels 32 membres actuals, han participat en aquesta primera reunió un total de 23 persones, i han excusat la seva presència 5 exregidors més.
Dependrà dels membres del Senat que l'entitat tingui el reconeixement que d'entrada el govern actual els ha volgut donar. La seva experiència i la predisposició a dedicar-hi part del seu temps lliure, ha de servir perquè el govern i el Ple municipal obtinguin una opinió consensuada sobre temes d'estratègia per a la vila. Desitjo que es pugui fer bona feina, i des d'ara tindran tot el suport que els faci falta.