dimecres, 8 d’octubre del 2008

A darrera hora

El dia s'ha acabat a Argentona, parlant de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que Ciutadans pel Canvi té previst presentar el primer semestre de l'any vinent, sobre la llei electoral catalana. Després, a casa, buscant el Puigmal, Bastiments, Tossa d'Alp... és evident que quanta més pràctica tens movent-te per Internet, més recursos trobes. Una pàgina interessant és la de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Abans anàvem amunt i avall amb els mapes de l'Alpina. En Pep estic segur que encara l'utilitza i en Ramon ja ho treu per Internet. Amb Alpina vàrem aprendre i sobretot entendre els desnivells i la seva senyalització en el mapa. De fet els patíem.
He pogut comprovar que tot va marxant, m'imagino que amb el ritme que toca, encara que a mi m'agradaria que anés més ràpid. Ja puc mirar enrere amb certa perspectiva i això també t'estimula.
Faig una ullada als diaris digitals i comprovo que els moviments de la borsa i les actuacions dels bancs ocupen les primeres planes, però m'he aturat a la notícia del Premi Nobel de Química, concedit a dos científics nord-americans i un japonès que han descobert la proteïna verda fluorescent, convertint la lluminositat de les meduses en un element important per a la biologia i la medicina. Ara resultarà que aquells animalons que l'estiu fan la guitza als banyistes de les nostres platges, seran un bé preuat per a la ciència.