dijous, 9 d’octubre del 2008

Pluja d'actes

La coincidència d'actes juga males passades i es comprovable que els humans no tenim el do de la ubiqüitat. La Festa de la Gent Gran ha omplert la sala polivalent del Calisay, però no podem dir el mateix de la sala noble, on s'hi reunia una vintena mal comptada de persones per escoltar al vicerector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), en Llorenç Valverde.
El doctor, tal com el seu nom podia fer sospitar, no podia dissimular gens la seva terra natal, l'illa de Mallorca. La seva conferència "Aprendre amb les TIC", no ha tingut el ressò que es mereixia, i és sorprenent. No sé a quin públic anava dirigida la convocatòria; el context era assimilable per qualsevol persona implicada en el món educatiu, ja sigui mestre, professor o pare. Els pares podien estar treballant, però els mestres, si més no la majoria d'ells, ja havien acabat la jornada. Però no s'hi val a buscar culpables, en tot cas qui no hi ha assistit s'ho ha perdut.
Deixeu-me reproduir una frase, elemental, però que a vegades oblidem: No es tracta tant d'aprendre noves tecnologies, com aprendre amb les noves tecnologies. Bé, potser no la he reproduït fidelment, però el sentit és clar.
I una altra idea igualment significativa: aprendre amb les TIC no vol dir buscar informació, imprimir-la i portar-la a l'escola. El compromís docent envers les TIC va més enllà. Valverde ha reconegut que encara s'està molt lluny, i jo afegeixo que a part de formació, cal molta inversió; potser la inversió que se'n va d'excedent cap a altres autonomies espanyoles.
Per cert! m'acabo d'adonar que són les 9h del dia 9 d'octubre, i no sóc present a la plaça de l'Ajuntament. De totes maneres faig pública (estant tocant les 9) la meva presència virtual a la concentració.
He sortit sense beure la copa de cava, perquè m'esperaven els representants de les associacions de veïns i comunitats de propietaris, a la trobada amb l'equip que està elaborant el Pla director de Participació. Els he agraït la seva assistència i participació que revertirà en els resultats del treball.