diumenge, 26 d’octubre del 2008

La Vanguardia refresca la nostra memòria

La Vanguardia ha posat a l'abast de tots els internautes, la seva hemeroteca que comença l'1 de febrer de 1881. Es tracta d'un accés gratuït que et permet buscar qualsevol esdeveniment històric, o bé accedir a les notícies d'un dia determinat d'aquests 127 anys d'història.
Les facilitats informatives no sempre són correspostes amb un bon ús, probablement perquè encara no en tenim l'hàbit, però t'ajuda a adonar-te'n si tens fills en edat escolar, perquè han substituït les nostres visites a la Biblioteca per tal de trobar la informació que ens demanaven a l'escola, amb una simple connexió a Internet.
És bo que diaris amb la història de La Vanguardia facin aquest pas i l'obrin a tothom, perquè ajuden a ampliar coneixements sense cap més contrapartida que la de sentir-se útils a la societat a qui informen des de fa tants anys.
Els que ja tenim una edat, ens pot fer gràcia anar a buscar l'edició de La Vanguardia del dia que vàrem néixer. En el meu cas la portada estava dedicada a l'esport, el vuitè cinturó ciclista de Barcelona, i el torneig de Wimbledon. En aquesta edició es parlava de la recepció que va fer Franco a l'alcalde de Lima, o bé que el Banc d'Espanya posaria en circulació els nous bitllets de vint-i-cinc pessetes, amb la figura d'Isaac Albéniz al davant i el pati dels lleons de l'Alhambra de Granada, al darrere.
Estic convençut que al marge de les consultes curioses que rebrà, seran moltes les persones que hi arribaran per poder trobar aquella informació que els fa falta pel treball que tenen a mitges o l'article que volen publicar.
Agraeixo, doncs, des d'aquest blog, la iniciativa de La Vanguardia.