dijous, 16 d’octubre del 2008

Han vingut i han contribuït

Els immigrants podrien comprar l'excedent d'habitatge Espanya. Amb aquest titular La Vanguardia presentava els resultats de l'informe elaborat per la Fundación de Estudios de Economia Aplicada (FEDEA) en què s'afirma que els immigrants han aportat gairebé l'11% del Producte Interior Brut, i han allargat set anys la sostenibilitat de la Seguretat Social, i per tant la tranquil·litat per als que esperem poder-nos jubilar i cobrar alguna cosa.
L'informe també diu que aquest col·lectiu podria comprar l'excés d'habitatge que en aquests moments hi ha al país, i que el nostre país seria molt més pobre sense l'arribada dels immigrants. El governador del Banc d'Espanya, que ha presentat l'informe, ha assegurat que es pot atribuir a la immigració, el 25% del creixement dels darrers deu anys.
I no continuo, i m'imagino que ja sabeu per on vaig. És molt fàcil carregar sobre els mateixos, aprofitant la seva feblesa, i ens costa molt acceptar que han arribat i han contribuït a la nostra riquesa. En què es basen els nostres tics xenòfobs? És perquè juguem a casa que ens creiem superiors i amb més drets? i com ho paguem? Fent creure que ells ho tenen més fàcil que nosaltres? que tenen preferència sobre els autòctons a l'hora de rebre serveis?
Algú m'ho ha dit, però quan li he preguntat que es posi al seu lloc, no ho ha acceptat. Si tanta sort tenen i tants beneficis en treuen, per què no ens posem al seu lloc? Doncs perquè no viuen millor que nosaltres, però tenen els mateixos drets que nosaltres, perquè ni som millors que ells, ni tenim l'exclusivitat de l'espai públic.
Ens molesten els seus costums, les seves creences? Són millors les nostres o simplement són les que hem viscut i paït?
Anem a un món divers i canviant, i res ho aturarà; tots els obstacles que vulguem imposar només seran entrebancs per avançar com a país. Si ens creiem que podem fer-ho sols, estem molt equivocats. Hem de combatre aquelles afirmacions i acusacions sense base, que provoquen sentiments xenòfobs que ens podem trobar a la feina, al bar, al camp de futbol... Ens ho hem de creure i defensar-ho amb fets i no només paraules. La història dóna moltes voltes i si ara som acollidors de moviments migratoris, no fa tants anys ens tocava a nosaltres moure'ns i canviar de país, i ningú ens garanteix que no ho havem de tornar a fer; pel canvi climàtic?