dimarts, 2 de setembre del 2008

L'art de saber demanar l'opinió

Ho llegia l'altre dia i em vaig recordar d'una intervenció des del públic, el dia que presentàvem el procés participatiu 2008. Era la mateixa idea i utilitzava la mateixa frase, la qual cosa em va fer pensar que no es tractés de la mateixa persona, per tota una sèrie de casuístiques i relacions que no cal detallar en aquest post.
Era un voler ridiculitzar el procés participatiu, ridiculitzant-se ell mateix, perquè hi ha molts arguments que et poden justificar una crítica negativa al procés, i llavors es tracta de valorar què pesa més i arribar a conclusions, però aquest no era el cas.
La pregunta, o més ben dit, la sentència era afirmar que a manca de idees, el govern demanava l'opinió dels vilatans i vilatanes. La conclusió a què pots arribar és de què la persona en qüestió no està a favor de la participació de la gent, tret del dia que toca dipositar el vot a les urnes. T'estranya, però, que es digui des de la ciutadania i no pas des del govern. Seria molt més coherent que fos qui mana que menystingués la participació, per així poder decidir a tort i a dret.
Jo, repeteixo el que he dit abans, més aviat crec que la intenció d'aquesta persona o persones és ridiculitzar el procés, per ridiculitzar l'equip de govern. L'altra cosa és que s'aconsegueixi.
Aprofito per dir que el model participatiu d'Arenys de Mar no està decidit, perquè el procés per determinar el Pla director que ens l'haurà de definir, encara està en marxa, i en aquest hi participen tècnics, polítics i vilatans, i el resultat serà fruit d'un procés participatiu en si mateix.
Decidir la destinació de 175.000 o 200.000 euros no és l'objecte final del concepte participatiu del govern actual, i a mi m'agradaria conèixer l'opinió del més gran nombre de persones possible, no pas per manca d'idees, sinó per copsar les idees de tots, i arribar a construir un model el més proper a la majoria.
Diuen que no fa mal qui vol, sinó qui pot, i davant de segons quines afirmacions, el mal que rebs és no haver sabut explicar més coses, o bé estar encara massa a les beceroles del model participatiu.
Aprofito el post per animar els arenyencs i arenyenques a presentar propostes al procés actual, i a contemplar les obres que s'han realitzat, fruit del procés participatiu de 2008.