dimecres, 17 de setembre del 2008

Em sorprèn tanta estima

El Congrés de diputats ha rebutjat la proposició no de llei presentada pel grup parlamentari popular en què es demanava al govern espanyol que vetllés pel compliment, en aquest curs, de la tercera hora setmanal a Catalunya. Hi ha votat en contra el PSOE, CIU i ERC, i el PP ha quedat sol votant a favor.

El que fa més gràcia de la notícia és que a l'hora de defensar la proposició, el representant del PP, el senyor Antonio Gallego, ha afirmat que els nens catalans estaven perdent les possibilitats que els dóna el bilingüisme. He recordat aquell estudi que se'n feia ressò el diari El Mundo, en què els tartamuts bilingües tenien més problemes per solucionar la seva tartamudesa que no pas el monolingües.

Què carai sap el senyor Gallego? Què en pensen els diputats catalans del PP? estan d'acord amb el text defensat pel seu partit? S'ho creuen tot això, o bé no tenen cap més remei que acceptar la majoria?

L'excusa que més li servia era la incoherència d'haver aprovat un Real Decret i després no fer-lo complir. Una mica el que passa amb l'Estatut, que ens el varen aprovar i no hi ha manera d'aplicar-lo.

Després la representant socialista ha sortit a la defensa, negant el conflicte amb el castellà a Catalunya. Una afirmació que convé que guardem a la memòria per al futur, quan es giri la truita.

Si insisteixen tant arribarà un dia que ens ho faran creure, però mentre tinguem les idees clares i els objectius definits, i la implicació de tots, ja poden anar predicant, que no ens mouran.

Per cert, heu vist el senyor Boadella quin regal li ha fet la presidenta de la Comunitat de Madrid? Finalment, i després de mol esforç, s'ha fet justícia, i el seu menyspreu a Catalunya i a tot allò que en el seu dia havia defensat, ha donat el seu fruit. Enhorabona!

I parlant de temes diversos us haig de dir que d'allò... encara no puc dir res, i en tinc moltes ganes, però no pot ser.

I un apunt final: benvingut senyor Pera al món dels blogs!

Bona nit