dissabte, 27 de setembre del 2008

Cultura i Participació

Hi estaven convocades les entitats ciutadanes i tots els arenyencs i arenyenques interessades en la cultura, i la resposta ha estat excel·lent. La regidora de cultura es trobava molt feliç i il·lusionada, i en tenia motius.
Quan vàrem començar el mandat, el govern actual ,tot i les diferències que podíem i podem tenir, coincidíem en la necessitat de posar en marxa estudis que, una vegada recollida la informació, ens permetessin dibuixar el model de futur, en cultura, joventut, dona, convivència..., utilitzant el model participatiu, perquè tothom que ho volgués hi pogués dir la seva.
Això és possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, i la professionalitat dels diferents equips i empreses especialitzades. Avui era el torn del Pla Cultural, i el treball ha estat intens i la complicitat de la ciutadania ha desbordat les previsions més optimistes.
En un temps en què tothom parla de crisi; en què l'eventualitat predomina per sobre de la solidesa; en què l'individualisme és una còmode temptació; en què es qüestionen valors assumits des de temps immemorials, i amb una diversitat cultural i social significativa, aconseguir implicar les entitats i les persones de la nostra vila, és tot un repte que mereix ser reconegut i aprofitat per dissenyar amb complicitat i responsabilitat, el futur del nostre poble. Gràcies a tots i a totes, i enhorabona regidora.