diumenge, 28 de setembre del 2008

Afrontem el nou curs amb il·lusió

Arriba el mes de setembre i és hora de posar en pràctica tots aquells projectes que, estant de vacances o treballant més relaxadament, hem anat dissenyant per millorar el nostre entorn més immediat.

L’èxit el podrem assolir si som capaços d’implicar-nos en la gestió de l’espai públic, dia a dia, amb una consciència col·lectiva i un compromís per fer més fàcil la vida en societat. Des del govern municipal treballant per solucionar tots aquells problemes que es van presentar i els que s’arrosseguen des de fa temps, des de la responsabilitat política dels grups municipals de l’oposició, vetllant perquè el govern faci un bon ús dels recursos públics de què disposa, buscant l’eficiència en tota la seva gestió, i des de la ciutadania responsable, exigint un treball eficaç als seus governants i aportant el seu gra de sorra per a la governabilitat del municipi.

Són molts els temes pendents, al marge dels grans projectes de vila que cal perseguir i assolir. El dia a dia ens porta a parlar de l’incivisme d’una minoria que repercuteix a la totalitat de la vila, per no respectar els mínims preceptes de vida en societat. El poc respecte a l’espai públic fa que uns quants embrutin els carrers i places en no utilitzar els recursos de què disposem per deixar les nostres deixalles i mantenir nets els carrers. Cadascú ha d’assumir el seu grau de responsabilitat i fer-ne l’ús adequat en benefici de tots.

Aquest mes que encetem ha de servir també per iniciar una tasca important d’informació i pedagogia sobre el nou sistema de recollida selectiva que es posarà en marxa els propers mesos. No ho hem de veure com una obligació farragosa, sinó com una oportunitat de millorar la sostenibilitat del nostre sistema ecològic, i minorar els costos econòmics d’una recollida que no ha d’existir més.

Serà el moment també de posar en marxa el Pla d’acollida per a les persones nouvingudes, que arriben a la nostra vila per viure-hi i compartir l’espai amb nosaltres. Amb ells treballarem per ensenyar quins són els drets que la nostra societat defensa i accepta per a totes les persones, i també les obligacions que cal respectar i assumir.

Continuarem treballant per recuperar l’esperit associatiu, sobretot pel que fa a les entitats veïnals, perquè la seva viabilitat i funcionalitat no depengui només de la reivindicació esporàdica, sinó que busqui la motivació de les persones per formar part d’una societat, amb unes necessitats i voluntats compartides, treballant per a la cohesió social, procurant que cap arenyenc o arenyenca quedi arraconat, sense les mínimes prestacions socials, incorporant-los al teixit associatiu, i a la vida en comunitat.

I a nivell intern de l’Ajuntament, serà el moment de culminar la feina encaminada a la valoració dels llocs de treball, aprovant un organigrama que sigui realista i permeti una gestió eficient de l’administració local. S’haurà de definir el marc laboral, actualitzant el conveni col·lectiu, que en aquests moments és força obsolet, i elaborar un Pla de formació per a tots els treballadors municipals.

El camí és llarg i el pas més lent del que voldríem, però el més important és que les petjades siguin fermes i no calgui mirar enrere ni dubtar de l’orientació presa. És un trajecte a vegades tortuós, però l’hem de saber afrontar amb responsabilitat i professionalitat. Ningú és imprescindible, i ho hem de tenir molt clar. No ens ha de fer por de demanar la col·laboració dels altres, perquè no és signe de feblesa, sinó de responsabilitat ciutadana.

No ens ha de fer por la fressa, sinó que ens ha de preocupar les conseqüències de les nostres decisions. La desmotivació ve per la manca de transparència, que no deixa veure el que es cou dia rere dia a l’administració pública, però també és producte d’un mal ús dels mitjans d’informació que només busquin un desgast polític sense cap interès constructiu. També hi ha responsabilitat en aquests termes, i caldrà assumir el seu cost.

El mes de setembre ha de ser, doncs, un mes de bons propòsits per reiniciar amb força el camí que vàrem interrompre a l’inici de l’estiu, assumint la nostra responsabilitat cívica i social.

Article publicat a l'Ametlla d'Arenys, del mes de setembre

1 comentari:

Unknown ha dit...

ei hem creat un bloc per denunciar que espanya no t'estima


espanyanotestima.ppcc.cat


visitans!