dimarts, 16 de setembre del 2008

En temes d'immigració no s'hi juga

Rajoy ha rectificat, i això és important, encara que valdria la pena evitar segons quines afirmacions a les que sempre hi ha ments malvades que s'hi agafen per justificar lo injustificable. Les persones que treballem o tenim contactes amb el món de la immigració ens resulta molt dur escoltar segons quines afirmacions, i encara més si són fetes amb l'ànim de crear polèmica.
La percepció que existeix al voltant de la immigració s'allunya de la realitat i només falta que els polítics d'alt nivell ajudin a marejar la perdiu. S'ha de ser molt curós en el que es diu, i justificar totes les afirmacions que es fan, i evitar segons quins comentaris que es poden mal interpretar.
A ningú se li escapa que quan hi ha problemes, el culpable és l'últim d'arribar. Ara, amb la situació de crisi i l'augment important de persones a l'atur, la presència de nouvinguts és una excusa fàcil per justificar el problemes de la feina, però s'ha de ser just i posar les coses al seu lloc, i no carregar els neulers als altres.
Si no som capaços de treure'ns del cap la idea que els autòctons hem de ser els primers i altres a la cua, no anirem bé. No es pot anar contracorrent i amagant el cap sota l'ala. El món no és el del segle passat, el dels nostres pares i avis, que es passaven tota la vida veient les mateixes persones, sense moure's de la comarca. Ara ens desplacem d'una banda a l'altra del món en un dia, trencant totes les barreres que abans ens mantenien entre quatre turons.
Si encara hi ha qui es creu allò dels ATV (arenyencs de tota la vida), com serem capaços d'acceptar que el nostre veí hagi nascut al Marroc o el Senegal, que la seva bíblia sigui el Corà, i la llengua materna el xinès?
A Arenys de Mar treballarem perquè les diferències no siguin obstacles sinó oportunitats; treballarem perquè tothom, sigui quina sigui la seva procedència, respecti els drets dels altres, i compleixi amb les seves obligacions de vilatà responsable. L'èxit dependrà de tots, i el fracàs ens condemnarà.
Senyors polítics sigueu responsables i no caigueu en el parany de la xenofòbia i la intolerància, com ja n'hi ha que ho han fet, amagats sota la bandera d'una falsa plataforma per Catalunya. Per quina Catalunya? La Catalunya que vull és la de tots i totes, la de la tolerància.