dilluns, 1 de setembre del 2008

Gustav

No sé si la notícia del dia, però si una notícia d'avui és el pas de l'huracà Gustav per la ciutat de New Orleans, i no és que no fos important el seu pas per altres localitats, sinó que encara recordem el desastre provocat ara fa tres anys per l'huracà Katrina, amb una demostració flagrant de la incompetència dels serveis públics dels Estats Units.
La CNN està fent un seguiment exhaustiu del que està passant, amb dades i imatges que són suficientment clares per demostrar la força de la naturalesa en el seu esplendor.
No és estrany que em vinguin a la memòria certs comentaris dels vespres digitals, parlant dels canvis tecnològics dels últims anys, i la facilitat per conèixer a l'instant tot el que està passant a l'altra banda del món.
Tot fa pensar que els efectes sobre la ciutat de New Orleans seran menys importants del que es podia preveure, pel fet que no hi ha entrat de ple. Tot això, però, a l'espera de la resistència dels dics que protegeixen la ciutat.
Aquests dies quan escoltava les recomanacions d'evacuar la ciutat, i la manera com els ciutadans seguien les instruccions, pensava en la sensació que deu fer marxar de casa, deixant-la a mercè de la naturalesa, amb la possibilitat de perdre-la i per tant perdre-ho bastant tot.
Són moltes les preguntes que un es fa i una d'elles si l'home provoca les forces de la naturalesa, construint els habitatges en llocs inapropiats. A la costa, als llits de les rieres...